Új arculat a Libriben

 

A Libri márka több mint két évtizede megbízható, stabil szakértő szereplője a magyar könyvpiacnak, könyvkereskedőként, és kultúraközvetítőként a kezdetektől fogva fontosnak tartja, hogy naprakész kínálattal, értékteremtő szolgáltatásokkal, korszerű, barátságos környezettel várja vásárlóit. Az indulás óta máig változatlan dizájnt idén lecseréli a cég: az eddig kék-sárga, napos logót a Libri egy letisztult, elegáns L szimbólumra váltja. A változás nemcsak a logót, de az üzleteket és a libri.hu weboldalt is érinti. Megújul minden arculati elem, elsősorban a Libri logója, a teljes Libri weboldal, a törzsvásárlói kártyák, a papírtáskák, zacskók, matricák, plakátok, a bolti tematikus feliratok. Az országosan 37 könyvesbolttal rendelkező vállalat 17 boltot tart fenn vidéken, kitűzött célja, hogy országos bolthálózatát növelje. A legutóbb nyitott szombathelyi bolt már a megújult arculat elemeit hordozza, Budapesten pedig először a Mammut Libri könyvesboltjában találkozhat a nagyközönség a megújult arculattal.

 

– Az arculatváltás legfontosabb gondolati eleme az volt, hogy a könyveket, mint kulturális termékeket méltó helyükre emeljük, az azokat bemutató, ajánló, csomagoló és azokkal kapcsolatba kerülő minden felületen. – mondta el Sándor Gabriella, aki a Libri marketingigazgatójaként vezényelte le a dizájnváltást.
A dizájnváltást komoly stratégiai munka előzte meg, melynek eredményeként a cég úgy döntött, szakértői imázsát szeretné erősíteni. A könyv napjainkban prémium kultúrcikk, melyet ennek megfelelően kell pozícionálni, tálalni, csomagolni a fogyasztók felé. A nemzetközi trendekkel lépést tartva, a folyamatosan bővülő könyves kínálatot figyelembe véve alakította ki a Libri az új arculatot. A dizájnváltás alapja a Libri L betűje, mely nem is betűként, mint inkább szimbólumként jelenik meg az új arculatban – egyaránt utal a Librire, és egy kifordított, kinyitott, absztrahált könyvre. Az L betű nemcsak a logóban, de a kapcsolódó termékekben is fontos szerepet kap.
Másik fontos szempont volt az arculatváltás során, hogy a Libri kiadói csoport, azaz a Libri Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Park Könyvkiadó, Kolibri Gyerekkönyvkiadó arculata is megújuljon, összhangban a kereskedelmi hálózattal, ezzel erősítve egymást és a márkát. A kiadói csoport idén megjelenő közel 500 kötetén is mostantól az új arculat lesz látható.
A libri.hu oldalán a dizájnváltás mellett, új tematikus listák könnyítik meg a keresést és a vásárlást, felhasználói szempontból hatékonyabb. A Libri új projektjeként a vásárlók egy nem szokványos könyvajánló rovattal is találkozhatnak a megújult weboldalon, a Nóra könyvespolca kéthetente ajánl egy-egy új könyvet, Winkler Nóra, aki ezzel a kéthetente jelentkező rovattal mindig valami újdonságot, érdekeset, értékeset, klasszikust vagy épp egy régi kedvencet ajánl – kicsit rendhagyó módon.
Az arculatváltás folyamatosan jut el minden Libri boltba, a megújulás nem egyik napról a másikra történik, egészen a cég 23. születésnapjáig folyamatos lesz.

További információ:

Libri.hu/arculatvaltas

Kiegészítő információk