A legmagasabb nemzetközi elismerés a Dunapack Magyarország nyugalmazott vezetőjének

Galli Miklós úr, a Dunapack Magyarország korábbi elnök-vezérigazgatója a Csomagolási Világszövetség (World Packaging Organisation WPO) csomagolási életműdíját vehette át 2018. május 2-án Brisbane-ben, Ausztráliában, a szakmai szervezet jubileumi, 100. közgyűlésén.

Pierre Pienaar WPO elnök gratulál Galli Miklós úrnak csomagolás életműdíjához


 

1968-ban Tokióban a vezető csomagolási szakemberek azzal a céllal alapították meg a Csomagolási Világszövetséget, hogy a csomagolás általános színvonalának emelésével járuljon hozzá az emberiség életkörülményeinek javításához. Ezt a nemes ügyet 50 éve a szervezet azzal szolgálja, hogy a fejletlen, vagy fejlődő országokban saját finanszírozásban csomagolási tanfolyamokat tart, nemzeti csomagolási intézetek létrehozását segíti, a fejlett országokban pedig a „training for trainers” program keretében az élethosszig tartó csomagolás-oktatást támogatja.
A Csomagolási Világszövetség több évtizedes működést követően 2017-ben ítélte oda első ízben a „Lifetime Achivement in Packaging Awards” azaz a Csomagolási Életműdíjat azzal a céllal, hogy kifejezze köszönetét a csomagolóiparért évtizedeken keresztül kiemelkedő szakmai, közéleti és szemléletformáló munkát végző kollégáknak.
A világ 7 nagy földrajzi egységéből kiválasztott 11 tagú zsűri idén Galli Miklósnak, a Dunapack Magyaroszág nyugállományú elnök-vezérizgatójának, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) volt elnökének ítélte oda az életműdíjat.
Galli Miklós érdemeit nehéz összefoglalni. Szakmai munkájának köszönhető, hogy a hazai hullámtermék-gyártást az állami vállalati formából sikeresen vezette át a piacgazdaság körülményei közé és az általa alapított Dunapack évtizedek óta piacvezető pozíciót őriz Magyarországon. A társaság privatizációját olyan körültekintéssel vezényelte le, hogy a Prinzhorn Csoport ma Magyarországon az egyik legtöbb tőkét befektető és munkaerőt foglalkoztató osztrák vállalatcsoporttá fejlődött, amelynek portfóliójában a papírgyártás mellett csomagolószer-gyártás és hulladék-gyűjtés, valamint -hasznosítás szerepel.
Galli Miklós szakmai érdemei azonban nemcsak Magyarországon mérhetőek. A Prinzhorn Csoporton belül, az általa létrehozott Csomagolási Divízió vezetőjeként az akkori is már számos európai hullámtermék-gyártó vállalkozást nemcsak betagolta, de fejlesztések révén sikeres tagjaivá tette a szervezetnek. Munkájának elismerését semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a cégcsoport csomagolási divíziója a magyar Dunapacktól kapta a nevét.
Galli Miklós szakmai közéleti munkája sem szorítkozott csak Magyarországra. A CSAOSZ elnöki tisztségét 21 évig töltötte be, emellett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének hosszú ideig alelnöke, a kormány tanácsadó testületének, az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak pedig több ciklusban elnöke volt. Az Európai Hullámtermék Gyártók Szövetségének (FEFCO) 14 évig elnökségi tagja, a Hullámtermék-gyártók Szövetségének az Alliabox-nak pedig három évig elnöke volt.
Galli Miklós munkássága és emberi tulajdonságai több generáció számára is például szolgálnak nemcsak Magyarországon, nemcsak Európában, hanem immáron a világ további négy kontinensén is.
Gratulálunk Galli úrnak a csomagolási életműdíj megérdemelt elnyeréséhez!

Kiegészítő információk